PRAKTISKE OPLYSNINGER
Læs også siderne om vores traditioner og undervisning.
De fortæller også meget om alt det, der sker i løbet af et skoleår
HVERDAGEN
Dagen starter kl. 7:40 med fælles morgensamling for alle. Skolen er åben fra kl. 7:20. Foruden sang og fadervor, indeholder morgensamlingen 3 dage om ugen et ca. 10 minutters fortællingsindslag fra lærerne. Her vælger lærerne på skift et emne, som de ønsker at indvie eleverne i. To dage om ugen går hele skolen en lille tur rundt om kirken, inden de begiver sig ud til klasserne til undervisningen. En fælles start samt frisk luft og motion, giver en god begyndelse på dagen.
Forældre, bedsteforældre og andre er altid meget velkomne til at deltage i morgensamling og skoledagen i øvrigt.
SKOLEBETALING, SFO-UDGIFTER OG ANDRE BETALINGER
Skolepenge betales pr. hjem, uanset hvor mange børn, I har i skolen.
Skolepengene udgør pr. 1. januar 2023 995 kr. pr. måned.
Der betales 12 gange om året og skolepengene opkræves vis PBS.
1. betaling opkræves 1. august.
Juli betalingen vil således også blive opkrævet det skoleår, hvor eleven forlader skolen.
Har man i forvejen børn i en anden friskole, ydes der rabat på skolepengene.
Betaling for SFO (der betales kun for 11 mdr.):
1.300 kr./md for en fuldtidsplads
1.075 kr./md for en deltidsplads med op til 19 timer/uge
675 kr./md for op til 10 timer/uge
3. barn i SFO er gratis.
Prisen i SFO er inklusiv mad (morgenmad og eftermiddagsmad).
Har man samtidigt børn i vores børnehus Troldehøj ydes der en søskendemoderation på 50% på den billigste betaling.
Regnbueklassen (før-skolestart - april, maj, juni): 1.400 kr. pr. måned inklusiv skole og SFO. Har man samtidigt børn i vores børnehus Troldehøj, ydes der en søskendemoderation på 50%, så der blot betales 700 kr. pr. måned.
Herudover vil der være lidt udgifter til klassekassen – almindeligvis 100-200 kroner om året. Klasserne bestemmer selv beløbet. Pengene i klassekassen anvendes til sociale tiltag i klassen, gaver eller is ved vandet.
Lejrskoleophold kan ligeledes kun gennemføres med egenbetaling fra eleverne. Vi anbefaler, at man allerede ved skolestart, starter en privat opsparing til disse lejrskoleture. De seneste år har der været udlandsophold for overbygningseleverne, og man skal derfor forvente en egenbetaling på ca. 3-3.500 kr./tur.
Klasserne tjener selv nogle penge – f.eks. ved at stå for skolens bod "mini-spar". Boden har åben en gang i ugen, og der sælges juice, müslibar samt et lunt lækkeri, såsom pizzasnegle eller pizzasnegle, som børnene har med på skift hjemmefra. Derudover er der yderligere mulighed for at tjene ekstra penge ved salg af bl.a. Blindes Jul, julekalendere eller andet.
Til nogle af skolens arrangementer opkræves betaling for deltagelse, typisk et beløb svarende til udgifterne til bespisning eller andet.
TILSKUD TIL SKOLEPENGE
Skolen får hvert år et beløb fra Fripladsudvalget til fordeling blandt hjem i skolekredsen. Dette beløb fordeles efter ansøgning og ud fra en fordelingsnøgle baseret på forældrenes indkomstgrundlag.
Der kan søges om fripladstilskud til betaling af skolepenge og fripladstilskud til SFO betaling.
Er de biologiske forældre skilt eller ikke samboende, beregnes støtten ud fra indkomstgrundlaget hos den af forældrene, der har forældremyndigheden, eller på hvis adresse, eleven er tilmeldt folkeregisteret, hvis forældrene har forældremyndigheden i fællesskab.
Der søges om tilskud for et skoleår ad gangen.
Ansøgningsskemaet udsendes i starten af skoleåret, og skal være afleveret til kontoret senest d. 1. september. Det er ikke muligt, at ansøge om tilskud efter tidsfristen.
Omkring januar er samtlige ansøgninger behandlet, hvorpå friskolen får skriftlig besked om, hvilke elever der er bevilliget tilskud til. Tilskuddet til skoleår udbetales efterfølgende ved, at det tildelte beløb modregnes de resterende måneders opkrævninger af skole- og/eller SFO betaling. Man skal derfor være opmærksom på, at man betaler fuld pris ind til tilskuddet er bevilliget omkring januar måned.
Fripladsfonden tildeler ikke fuld dækning af fripladsbehovet, men kun til en del deraf. Skolen vil normalt ikke kunne dække det resterende behov. Ansøgning om dækning af det restende behov kan dog forelægges for bestyrelsens formand og kasserer.
Ved ekstraordinære økonomiske situationer, kan der ansøges om midlertidig nedsættelse af skolepenge/SFO-betalingen, Situationen forelægges for bestyrelsens formand og kasserer.
BEFORDRING
Vi har 2 busruter til skolen med forbindelse fra hhv. Torup/Skallerup/Sundby og fra Nordmors (Sejerslev/Flade/Gullerup) - rute 702 og 707. Desuden er der forbindelser fra Øster Jølby. Busserne er gratis og kan benyttes af alle elever uanset afstand til skolen.
Se køreplanen fra Nordjyllands Trafikselskab